Forholdsregler mod myg

Myg: latinsk navn – Culicidae indet.

Myggene er mest aktive omkring solnedgang og solopgang. På det tidspunkt hvor luftfugtigheden er højest, men det betyder ikke, at myggene ikke stikker på andre tidspunkter. Desuden er de mest talrige omkring vandhuller eller vandløb, og de foretrækker steder, som er i læ for vinden. Områder med frisk vind og et tørt køligt klima er derfor gerne myggefrit.
Der findes visse dufte som tiltrækker myg, og visse dufte som frastøder dem. De tiltrækkes af en svedig krop, men mange har gode erfaringer med at holde dem væk med hvidløg, persille, hyldeblomst og/eller eddike, som enten skal spises, drikkes eller indsmøres på kroppen. Alverdens dufte i form af giftstoffer og planteolier tilsat ekstrakter kan købes. Disse myggemidlers effekt er meget forskellig, og man bør prøve sig frem. Det middel som sælges, der hvor myggene er, vil ofte have den bedste effekt.
Sørg for at huden er så lidt tilgængelig som mulig. Brug derfor langærmede trøjer i kraftigt stof, cowboy-bukser og solide sokker. Desuden skulle det være bedst at bruge lyse farver frem for mørke. I hvor høj grad dette er effektivt, har jeg min tvivl om.
Opholder man sig et sted, hvor der er mange myg, er det en god idé at bevæge sig hen til et sted, hvor der er lidt vind. Er man inde kan en blæser eller et airconditionanlæg også have en god effekt.

Selvfølgelig er et myggenet for ansigtet eller rundt om ens seng også ganske effektivt, men man skal sikre sig, at nettet slutter 100 % tæt 🙂

Når skaden er sket:

Når skaden er sket, kan kløen lindres ved brug af anti-histamin. Det kan fås i væskeform eller cremeform, og kan ved svære tilfælde desuden få hævelserne til at svinde ind. Har man ingen kløestillende midler ved hånden, er der en række mere naturlige hjælpemidler. Man kan altid smøre stedet ind i spyt, det lindrer også lidt, og ellers kan man prøve med saft fra vejbred, løg eller agurk.
Mange foreslår, at man skal lade myggen sidde, hvis den først har stukket, da den gerne suger noget af det kløende giftstof ud igen, men dette kan diskuteres. Hvis myggen lige har sat sig, og blot er i gang med den indledende forret, vil jeg mene, at det stadig kan svare sig at klaske den.