Jackson Hole og pastaretten

I september 2001 deltog jeg i Jackson Hole Internationale Wildlife Film Festival. Det var som et led i mit speciale på Københavns Universitet, hvor jeg læste Filmvidenskab. Lige siden andet år på Film- og Medievidenskab havde jeg vidst, at mit speciale skulle handle om noget med naturfilm, men det mere specifikke inden for dette felt kom først på plads senere.

Jackson Hole ligger i USA, mere præcist i Wyoming, og helt præcist i den fantastisk smukke nationalpark Grand Teton. Det var ret dyrt at deltage på festivalen, og da jeg fuldt ud finansierede det med egne midler, skulle det gøres så billigt som muligt. Jeg havde fået en meget billig flybillet til Denver, 2500 kr. for en retur, hvilket var meget belejligt, for så kunne jeg bruge lidt tid på at se dette smukke område også. Planen var at køre non-stop til Grand Teton, og når jeg engang skulle retur gøre det samme og ankomme selv samme morgen, som bilen skulle afleveres.

På vej til festivalen havde jeg det smukkest tænkelige vejr og gjorde et længere holdt i Peudre State Forest. Her var efteråret allerede ved at sætte ind, men området lå også i over 2000 meters højde. Efterfølgende kørte jeg gennem et steppelandskab, hvor jeg så en hel del gaffelbukke. Muskuløse, lynhurtige – smukke dyr, men køreturens mest uforglemmelige oplevelse havde dog en helt anden karakter. Jeg holdt en kaffepause med mit termokrus midt ude i ørkenen. Det var på en lang øde strækning, der kun havde et vartegn. En forhøjning, der stak hen ved 75 meter op over det øvrige landskab. Den bestod af større og mindre røde kampesten. Jeg besluttede mig for at gå op på toppen for at se udsigten over plateauet deroppefra. Jeg bevægede mig hurtigt op ad de røde kampesten, da der pludselig lød en umiskendelig raslen ved siden af mig – en klapperslange. Den lå snoet sammen i en bunke, med halen strittende og sitrende ud til siden. Hoved og ca. 20 cm krop var hævet over jorden og øjnene så i min retning (fortsættelse følger).